Brood en patisserie
Over ons
Brood en patisserie

Hey, ik ben Gina. Mijn grote passie is bezig zijn in de keuken, en dan vooral het maken van brood en patisserie. Ik bak mijn brood niet in een broodmachine, maar in de oven. Vroeger woog ik elk ingrediënt af. Nu probeer ik vaak op het gevoel af te gaan. Ik experimenteer graag met verschillende soorten graan, pitten en noten. Wat patisserie betreft: dit is een oneindige bezigheid. Ik zoek op internet naar nieuwe ideeën en probeer zelf nieuwe smaken uit. Ik ben deze blog begonnen omdat ik het leuk vind hierover ideeën uit te wisselen. Jullie kunnen hier heel wat van mijn experimenten vinden. Ik wens jullie veel leesgenot!

Archief

Brood en patisserie

Een taart bestellen voor elke gelegenheid

Paula Evans

Tegenwoordig is het helemaal in om voor elke gelegenheid een geschikte taart te hebben, maar door de drukke schema's zit zelf bakken er bij veel mensen niet meer in. Een taart bestellen die volledig aan jouw wensen voldoet, bij een bakker zoals Bakker Out, is dan ook het snelste en de beste manier om een geschikte taart te hebben voor jouw gelegenheid.

Veel keuze en mogelijkheden  

Een taart bestellen doe je niet voor de standaard slagroomtaart of appeltaart voor een verjaardag. Eigenlijk zie je steeds meer fototaarten en speciale taarten met een thema voorbijkomen. Natuurlijk is een slagroomtaart, mokkataart of vruchtentaart nog steeds de meest geliefde en bestelde taart omdat iedereen die eigenlijk wel lust. Wat veel mensen vergeten is dat je de klassieke taarten ook terug vindt in de speciaal gemaakte taarten die met glazuur en marsepein versierd zijn. Onder die laag glazuur en marsepein kan je zelf kiezen in welke smaak de taart gemaakt wordt en de keuze uit smaken is echt reuze. Elke denkbare smaak is tegenwoordig wel mogelijk voor de vulling van een taart. Een taart hoeft ook niet alleen uit cake te bestaan maar kan ook een crispy koeklaag of een zoete schuimlaag krijgen. Bedenk dus voordat je een taart gaat bestellen alvast wat voor soort taart en wat voor smaak en vulling je precies wilt.

Elke gelegenheid  

Vroeger werd een taart alleen gekocht bij een verjaardag of een huwelijk. Dat wordt natuurlijk nog altijd gedaan, maar een taart wordt steeds vaker gekocht voor andere gelegenheden. Een taart bij een gender reveal party om het geslacht van de baby al bekend te maken is bijna onmisbaar. Een cakesmash voor de eerste verjaardag van een kind is ook helemaal in en wordt gedaan met een grote reuze cupcake of een grote taart. Voor het vieren van sinterklaas of kerst met de familie wordt ook steeds vaker een lekkere taart besteld met een sinterklaas of kerstman erop. Een griezeltaart bij halloween zie je ook steeds vaker nu halloween hier  meer gevierd wordt. Met pasen zie je naast de paaseieren en de paasbrunch steeds vaker dat mensen een taart bestellen om zo het paasfeest helemaal compleet te maken. Bij de verjaardag van een kind of een kinderfeestje wordt er door de ouders vaker extra uitgepakt met een speciale taart in het thema van het feest. En dan zijn er natuurlijk altijd nog mensen die een taart bestellen omdat ze gewoon zin hebben in een lekkere taart.


Delen